Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g płatków owsianych, górskich
-
50 g ziaren, mieszanych np. ziaren sezamu, pestek dyni, ziaren słonecznika
-
900 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g cukinii pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
3 liście bazylii, świeże
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 szczypty soli
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
50 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
68.5 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
341 kJ /
81.5 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kotleciki pietruszkowe
25min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1h 30min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1h
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1h
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1h 40min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25min
Wegetariański gulasz z tofu
30min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45min